De spirituele betekenis van pijn in lichaamsdelen

De spirituele betekenis van pijn in lichaamsdelen


Ziekten worden veel al veroorzaakt door dieper liggende factoren en zijn meestal van emotionele aard. De schijnbare genezing van een ziekte bepaalt de migratie naar een ander segment als het probleem niet wordt begrepen en erkend. Het lichaam verzamelt gifstoffen als gevolg van verkeerde bewegingen en slecht voedsel gecombineerd met een slechte lichamelijke, emotionele en mentale toestand. Deze gifstoffen worden opgeslagen in specifieke delen van het lichaam, vooral in de polsen, het lymfestelsel, de inwendige organen en het hoofd. Als lichaam, geest en omgeving goed functioneren elimineert ons lichaam deze gifstoffen. De lichamelijke uitscheiding wordt bewerkstelligd met behulp van het darmkanaal, de lever, de nieren, de blaas en de verschillende lichaamsvloeistoffen.

Sommige gifstoffen worden via de zweetklieren geëlimineerd, maar als hier iets fout gaat, verwijdert het lichaam de gifstoffen via de huid. Als om een ​​of andere reden gifstoffen niet kunnen worden verwijderd, neemt het toxiciteitsevenwicht van het lichaam toe totdat het tot een ziekte ontwikkelt.

De eerste stap naar ziekte kan spanning zijn … op alle niveaus! Als het lichaam zijn spanning niet kan loslaten, raken de interne organen dronken en ziek. Spirituele betekenis van pijn in lichaamsdelen

HART

Het is de pomp van het cardiovasculaire systeem, met 4 kamers, twee aan de rechterkant die zijn verbonden met de longen, en de twee aan de linkerkant die is verbonden met de rest van het lichaam.

Het hart krijgt gedeoxygeneerd bloed via de rechterkant en pompt het in de longen. Zuurstofrijk bloed komt terug uit de longen naar de linkerkant en van daaruit wordt het naar de rest van het lichaam gestuurd.

De emotionele blokkades die we ervaren, worden opgeslagen in het emotionele lichaam, in het hartgebied: spijt, verdriet, verdriet, verlies van een voorwerp of geliefde, angst, verdriet, afwijzing, misbruik of andere kwetsende gevoelens, angst, bepaalde blokkades als gevolg tot ongelukkige liefdeservaringen, of een onevenwicht tussen geven en ontvangen.

LONGEN

Ze brengen lucht in het lichaam om het in het bloed te laten opnemen, en ook het bloed van giftig gas af te voeren. In het emotionele lichaam slaan de longen emotionele blokkades op, zoals woede, angst en gebrek aan vitaliteit. Dit zijn de onderliggende oorzaken van astma. Hoesten is een reflex die probeert de pijn te elimineren die wordt veroorzaakt door het emotionele trauma.

MAAG

de maag ontvangt het voedsel en is verantwoordelijk voor het proces van de spijsvertering, het bereiden van het voedsel voor de dunne darm.

Blokkades op dit niveau van het emotionele lichaam omvatten oude regels en ideeën (van familie of school, collega’s, leraren, priesters, artsen enzovoort).

ZWEER

Het vertegenwoordigt de gematerialiseerde woede, “bijtend” uit de maag. Trillingen in de maag komen van angst en stress. Indigestie wordt veroorzaakt door gedachten, vastgeroeste gevoelens en ideeën die niet langer in het leven van het individu thuishoren, angst voor verandering en angst om te worden afgekeurd.

DUNNE DARM

Het vult de buikholte en wordt begrensd door de dikke darm, ontvangt gedeeltelijk verteerd voedsel uit de maag en gebruikt de secreties van de pancreas en lever om het te verteren.

De dunne darm is verantwoordelijk voor de vertering van peptische stoffen, waaronder vitamines.

DIKKE DARM

Het absorbeert water, vitaminen en mineralen, inclusief de appendix. De dikke darm stijgt naar rechts, kruist en daalt naar links. Het slaat emotionele blokkades op in de buik, in het gebied van Hara – een energiecentrum: onuitgesproken gevoelens van angst, woede en onschuld.

Als de hersenen bepaalde problemen niet kunnen verwijderen of oplossen, worden ze opgeslagen in het energiegebied van de buik.

LEVER

Het is het grootste orgaan en is verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan chemicaliën en transformaties. Het bloed brengt voedingsstoffen naar de lever, die koolwaterstoffen omzet in vetten en eiwitten. De lever produceert cholesterol, slaat vitamine A, B12 en ijzer op.

Het verwijdert giftige stoffen uit het bloed. Op zijn niveau zijn er emotionele blokkades zoals woede en angst, die hier lange tijd zijn opgeslagen.

GALBLAAS

De gal ligt net onder de lever. Het verzamelt de gal die door de lever wordt uitgescheiden. De gal helpt bij het verteren van vetten, waardoor ze oplosbaar worden in water, zodat enzymen ze kunnen ontbinden.

Opgeslagen emotionele blokkades in de galblaas omvatten woede omgezet in walging en afkeer.

ALVLEESKLIER

Het scheidt enzymen af, die eenmaal in de dunne darm helpen bij het verteren van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het produceert ook insuline. De alvleesklier wordt beschouwd als een endocriene klier waarvan de functie andere hormonen kan beïnvloeden.

Emotionele blokkades die hier zijn opgeslagen, omvatten het gevoel dat er iets ontbreekt in het leven, ontevredenheid met het leven, het feit dat je niet bent waar je wilde, de afwezigheid van zout en peper van het leven, zijn glitter. Er zijn ook mensen die excessen van vriendelijkheid en zachtheid.

MILT

Het is een lymfatisch orgaan dat het bloed filtert en in het immuunsysteem functioneert.

Emotionele blokkades die hier worden opgeslagen: emoties veroorzaakt door onvoltooide problemen, door relaties in het verleden, iemands dood, het verlies van je baan, een levensstijl die je gebonden houdt aan het verleden.

NIEREN

Ze houden de chemische en elektrolytenbalans van alle lichaamsvloeistoffen in stand, houden ook het waterniveau in het lichaam in stand en verwerken het bloedplasma. Nieren houden ook de balans tussen zuren en logen in het lichaam. Op dit niveau is er een shock-trauma in het energiecentrum, dat hyperactiviteit van het sympathische zenuwstelsel kan genereren, wat leidt tot een grote afgifte van adrenaline.

De bijnieren en nieren spelen ook een rol bij het genezen van het auto-immuunsysteem. Dit deel van het lichaam wordt behandeld in geval van shock, trauma, ziekte, operaties, emotionele onevenwichtigheden, stress van welke aard dan ook, allergieën, gebrek aan vitaliteit en automatische angstreacties.

HOOFD

Het is de locatie van het commandocentrum van het lichaam en ook de plaats waar we ons leven ontwerpen. Balans in het hoofd is van vitaal belang voor een algehele balans: mentaal, emotioneel en fysiek.

Meestal zijn hoofdpijnen of migraine onderdrukte gevoelens die onevenwichtigheden veroorzaken, terwijl het bewuste deel probeert de oorzaak te vinden waarvoor de dingen niet zijn zoals ze zouden moeten zijn.

OGEN

Ze zijn gerelateerd aan innerlijk zicht, gevoelens en gehoor (gekoppeld aan het derde oog of het centrum van helderziendheid). Niet opgemerkt worden door anderen, niet de wensen van anderen zien, niet willen zien wat er onder je neus zit (presbyopie) of op lange afstanden (bijziendheid) zijn enkele van de gevoelens die hier opgeslagen zijn. Ogen zijn verbonden door kanalen naar de sinussen, waar tranen worden opgeslagen. Ogen zijn ook gekoppeld aan eierstokken, baarmoeder, testikels en prostaat.

Oren

“Luister naar anderen voordat je wordt gehoord.” Oren zijn gerelateerd aan de bloeddruk, het algehele evenwicht en de helderheid. Op dit niveau treden blokkades op vanwege het feit dat we iets niet willen of willen horen.

Keel

Dit is het centrum van spraak en persoonlijke verbale uitingen. Emotionele blokkades op dit niveau worden veroorzaakt door onderdrukking van woorden of ideeën, gedachten of overtuigingen. Deze blokkades doen zich voor wanneer een persoon niet zegt wat ze zou moeten doen, te veel praat, of gevoeligheid voor stilte geeft.

NEK

Het maakt woorden en spreekt uit. Blokkades op dit niveau worden veroorzaakt door ideeën, woorden, gedachten of overtuigingen die in je keel blijven steken, je “stikt” in je woorden. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door niet te zeggen wat u wilt zeggen of te veel te praten. Emotionele blokkades in dit gebied houden verband met druk en verantwoordelijkheden die u met zich meebrengt en die zwaar op u wegen. Bovendien houden ze verband met bekrompen mensen, het gebrek aan hulp van anderen of een al te star denkpatroon.

MAAGDARMKANAAL

Obstipatie wordt veroorzaakt door onderdrukte gevoelens van woede, angst of schuldgevoelens. Diarree wordt veroorzaakt door het verwijderen van oude gevoelens, gedachten, ideeën die niet zijn geconfronteerd of opgelost.

OVARIES & BAARMOEDER

Dit gebied slaat haat tegen mannen op en algemene kwesties met betrekking tot geboorte, miskraam, abortus, verkrachting, angst, schuld en woede over seksualiteit.

BLAAS

Het slaat gevoelens van woede en schuld op verbonden met seksualiteit.

PROSTAAT

Het heeft te maken met schuldgevoelens met betrekking tot seks, woede tegen vrouwen, gevoelens van hulpeloosheid, gebrek aan steun.

Dijen

Ze zijn het ondersteuningssysteem van het lichaam, meestal met gevoelens van woede en angst (zich manifesterend als lipiden-afzettingen), het gevoel van kwetsbaarheid en gebrek aan bescherming.

KNEES

Ze zijn verantwoordelijk voor het denken aan flexibiliteit en veiligheid (ondersteuning) in het leven.

De linkerknie is verantwoordelijk voor de interne emotionele ondersteuning. De rechterknie is gerelateerd aan externe emotionele steun, die wordt gegeven door het werk, geld, vrienden.

De steun van de moeder wordt opgeslagen in de linkerknie, terwijl de ondersteuning van de vader rechts wordt opgeslagen. Ouders die rollen hebben omgekeerd, keren ook de symptomen in de knieën om.

ENKEL

De connectie gaat over denken, analyseren, begrijpen en de vraag: “Waarom?”

VOETEN

Ze houden verband met houding (wat we uitdrukken door onze houding). Het opslaan van gevoelens is hier afhankelijk van of we in staat zijn om op te komen voor onszelf en anderen, om een ​​rolmodel voor anderen te zijn en ons spiritueel vervuld te voelen.

De voet bevat projecties van alle organen in het lichaam, is ook gerelateerd aan de praktische zin van het leven.

SCHOUDERS

De rechterschouder draagt ​​het gewicht en de verantwoordelijkheden met betrekking tot familie-, beroeps- en wereldaangelegenheden.

De linkerschouder draagt ​​interne emoties, verantwoordelijkheden voor het eigen fysieke, spirituele, emotionele en mentale leven, evenals de verantwoordelijkheid voor groei (ontwikkeling) in deze gebieden. Dit gebied slaat ook schuldgevoelens op.

BOVENSTE RUGGEBIED

De rechterkant bevat boosheid, onevenwichtigheden als gevolg van buitensporige vrijgevigheid, onbeduidende onlusten, haatdragende gevoelens en andere onderdrukte emoties, zoals zelfbeschuldiging.

De linkerkant slaat gevoelens van verdriet op, het verlies van een geliefde, verdriet, verlies van dingen, schuldgevoel. Meestal resoneert de linkerkant aan overmatige ontvangst, zonder genoeg terug te geven.

ONDERSTE RUGGEBIED

Het slaat woede, niet-gegenereerde gevoelens, seksgerelateerde stress en barrières op die je scheiden van het andere geslacht. Blokkades in deze regio houden ook verband met overleving, activering van kundalini, angst voor succes, angst voor het leven, angst om te handelen.

Effectieve genezingsmethoden omvatten lymfedrainage, reikimassage (of andere energetische techniek), ademhalingstechnieken, reflexologie, fytotherapie, aromatherapie, homeopathie, veganistische voeding, wandelingen in de natuur en lichaamsbeweging (hardlopen of fietsen).